Debreceni Egyetem
in English  |  Magyarul
XVIII. Magyar Etológus Konferencia
XVIII. Magyar Etológus Konferencia

2016 december 2-4, Debrecen, Magyarország

A Magyar Etológiai Társaság 18-ik konferenciája 2016 december 2-4 között kerül megrendezésre Debrecenben a Debreceni Egyetem Evolúciós Állattani Tanszékének szervezésében. A programot három kiváló kutató plenáris előadása gazdagítja:

Gareth Dyke (Debreceni Egyetem): Fossil evidence for the evolution of bird behavior

Hauber Márk Ernő (City University of New York, USA): Self- and species-recognition in brood parasites and their hosts

Székely Tamás (University of Bath, UK): Vannak-e empirikus modellek az etológiában?

Székely Tamás előadásához kapcsolódó kerekasztal-beszélgetéssel szeretnénk a témát tovább boncolgatni, ebben kérjük minden érdeklődő aktív közreműködését.

Idén új elemként 5 perces villámelőadás tartására is szeretnénk lehetőséget adni. Bátorítunk mindenkit, aki szereti a lényegre törő stílust és úgy gondolja, hogy mondanivalója nem sérül, ha 5 perc alatt kell előadnia, csatlakozzon a DE Evolúciós Állattani Tanszék munkatársaihoz és próbálja ki ezt a lehetőséget!


„Az év ifjú viselkedéskutatója” díj

A magyar etológiai, viselkedésökológiai kutatások mára a világ élvonalába kerültek. Ezen eredmények megőrzése, a továbbfejlődés serkentése valamint a szakmai utánpótlás biztosítása végett a Magyar Etológiai Társaság (MET) megalapítja „Az év ifjú viselkedéskutatója” díjat.

A díjat minden évben a MET vezetősége ítéli oda annak az ifjú kutatónak, aki az elmúlt egy évben tudományos szempontból a legkiemelkedőbb pályamunkát nyújtotta be. A díjra azok pályázhatnak, akik a benyújtási határidőig még nem védték meg a PhD fokozatukat és az adott évben olyan kiemelkedő tudományos eredményt értek el, amely alkalmas a hazai és a nemzetközi viselkedésbiológiai közvélemény figyelmének felkeltésére. A MET előnyben részesíti a már közlésre elfogadott publikációkon, illetve az Országos Tudományos Diákköri Konferencián bemutatott eredményeken alapuló pályázatokat. Fontos feltétel, hogy a díj odaítélésének alapjául szolgáló mű nagyrészt a pályázó saját, önálló munkáján alapuljon.
A díj átadására a konferencián kerül sor, ahol a díjazott egy plenáris előadáson mutathatja be eredményeit. A díj oklevéllel és 50.000 Ft pénzjutalommal jár.

A benyújtott pályázatnak a következőket kell tartalmaznia:
- szakmai önéletrajz,
- publikációs lista (benne a beadott és készülőfélben lévő publikációk is),
- max. 2 oldalas pályamunka, amely tézisszerűen bemutatja a jelentkező eddigi tudományos tevékenységét és jövőbeli terveit,
- ajánlás a témavezetőtől (vagy más kutatótól, aki a jelentkező munkáját és a szakterületet ismeri).
A pályázatokat a metkonf2016@gmail.com címre kérjük benyújtani a regisztrációs határidőig.

Szeretettel várjuk minden érdeklődő jelentkezését, aki prezentációval vagy anélkül részt szeretne venni a konferencián.

a szervezők

Kapcsolat: metkonf2016@gmail.com