Hungarian Ethological Society
Magyar Etológiai Társaság
18. Etológus konferencia

2016 December 02. (Friday) 16:00
Kedves Kollégák!

A Magyar Etológiai Társaság idei konferenciája december 2-4 között kerül megrendezésre a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Közösségi Házában (Debrecen, Kossuth u. 1.) a Debreceni Egyetem Evolúciós Állattani Tanszékének szervezésében. A programot három kiváló kutató plenáris előadása gazdagítja:

Gareth Dyke (Debreceni Egyetem): Fossil evidence for the evolution of bird behavior

Mark E. Hauber (Hunter College, CUNY, USA): Self- and species-recognition in brood parasites and their hosts

Székely Tamás (University of Bath, UK): Vannak-e empirikus modellek az etológiában?

Székely Tamás előadásához kapcsolódó kerekasztal-beszélgetéssel szeretnénk a témát tovább boncolgatni, ebben kérjük minden érdeklődő aktív közreműködését.
Idén új elemként 5 perces villámelőadás tartására is szeretnénk lehetőséget adni. Bátorítunk mindenkit, aki szereti a lényegre törő stílust, és úgy gondolja, hogy mondanivalója nem sérül, ha 5 perc alatt kell előadnia, akkor csatlakozzon a DE Evolúciós Állattani Tanszék munkatársaihoz és próbálja ki ezt a lehetőséget.
A konferencia helyszínén svédasztalos ebédet biztosítunk igény szerint (1650 Ft/nap), amit kérünk jelezni az online regisztráció során.
A regisztrációs díj 6000 Ft, ami magában foglalja a kávészünetek alatt felszolgált italokat és pogácsát és egy pohár pezsgőt a pénteki megnyitó előtt. Az ebéd ára és a regisztrációs díj a helyszínen, a regisztrációs pultnál fizetendő.

Szállás:
Debrecenben számos hotel kínál szobákat elérhető áron (pl. a konferenciához közeli Aranybika Hotelben egy kétágyas szoba svédasztalos reggelivel 13.000 Ft/éj ha min. 2 éjszakára veszik ki). Néhány további belvárosi hotel:

Némethy Panzió
http://www.nemethypanzio.hu

Hotel Óbester ****
http://hotelobester.hu/

Péterfia Panzió
http://peterfiapanzio.hu

Hotel Lycium ****
http://www.hotellycium.hu/

Olcsóbb megoldás a Debreceni Egyetem kollégiumainak vendégszobái:

Kossuth Kollégiumok:
http://www.kossuthkollegiumok.hu/akciok.php

Tisza István Kollégium:
http://kollegiumok.tek.unideb.hu/kollegium/tisza_istvan

Márton Áron Kollégium:
http://www.martonaron.hu/hu/debreceni-masz/szallaslehetoseg/

A regisztrációs oldal tanszékünk honlapján érhető el. A regisztráció és az absztraktok benyújtási határideje november 4. A konferenciával kapcsolatos kérdéseket a metkonf2016@gmail.com címre várjuk.

Szeretettel várjuk minden érdeklődő jelentkezését, aki prezentációval vagy anélkül részt szeretne venni a konferencián.

„Az év ifjú viselkedéskutatója” díj

A magyar etológiai, viselkedésökológiai kutatások mára a világ élvonalába kerültek. Ezen eredmények megőrzése, a továbbfejlődés serkentése valamint a szakmai utánpótlás biztosítása végett a Magyar Etológiai Társaság (MET) megalapítja „Az év ifjú viselkedéskutatója” díjat. A díjat minden évben a MET vezetősége ítéli oda annak az ifjú kutatónak, aki az elmúlt egy évben tudományos szempontból a legkiemelkedőbb pályamunkát nyújtotta be. A díjra azok pályázhatnak, akik a benyújtási határidőig még nem védték meg a PhD fokozatukat és az adott évben olyan kiemelkedő tudományos eredményt értek el, amely alkalmas a hazai és a nemzetközi viselkedésbiológiai közvélemény figyelmének felkeltésére. A MET előnyben részesíti a már közlésre elfogadott publikációkon, illetve az Országos Tudományos Diákköri Konferencián bemutatott eredményeken alapuló pályázatokat. Fontos feltétel, hogy a díj odaítélésének alapjául szolgáló mű nagyrészt a pályázó saját, önálló munkáján alapuljon. A díj átadására a konferencián kerül sor, ahol a díjazott egy plenáris előadáson mutathatja be eredményeit. A díj oklevéllel és 50.000 Ft pénzjutalommal jár.

A benyújtott pályázatnak a következőket kell tartalmaznia:
- szakmai önéletrajz,
- publikációs lista (benne a beadott és készülőfélben lévő publikációk is),
- max. 2 oldalas pályamunka, amely tézisszerűen bemutatja a jelentkező eddigi tudományos tevékenységét és jövőbeli terveit,
- ajánlás a témavezetőtől (vagy más kutatótól, aki a jelentkező munkáját és a szakterületet ismeri).
A pályázatokat a metkonf2016@gmail.com címre kérjük benyújtani a regisztrációs határidőig.

Üdvözlettel:
A szervezők
2016.10.17, Bán Miklós
met@vocs.unideb.hu  
@Bán Miklós, VÖCS 2010